Etiópia és un país africà amb una gran varietat de tribus, que tot i que no són iguals, tenen moltissimes oses en comú:
Són pastors de bestiar boví, pero també hi ha molts agricultors que conreen cereals, blat de moro i recolecten mel.
Parlen
Mursi, una llengua Nilo-Sahariana, o diferents dialèctes d'aquesta.
La seva religió és basa en l' animisme, o sigui, creuen en els esperits dels avantpassats i l'ànima de tot el que els envolta.
Tot i que tinguin moltes coses en comú i comerciin i és relacionin entre elles, aquestes tribus que tant sovuint confonen són considerades pobles diferents, i si ens hi fixem ho són molt, de diferents... Aquí t'explicarem les caractaristiques de les tribus més curioses:
ELS MURSILa tribu més important ja conserva pràcticament totes les seves tradicions i evita el contacte amb el reste del món, eepte per comerciar.
Són nómades, pero viuen principalment en les estepes de Jinka i les muntanyes de l'Omo Park en la regió de l'Omo Central a Etiòpia.
La jerarquia dins dels poblats és molt senzilla: Els
Jalaba (consell d'homes de mes edat del poblat) són els que prenen les decisions, i absolutament ningú els les pot devatre.
Els Mursi, mantenen entre altres tradicions ancestrales la
Dunga, batalla-festiva entre joves proveïts d'unes llargues canyes, en les quals els guerrers que aconsegueixen la victòria obtenen el dret a escollir esposa i el respecte dels contrincants.
Les dones duuen plats d'arcilla incrustats en als llavis i en les orelles; també són increibles els pentinats amb ornamentos com cèrcols metàl·lics i teles diverses. Els homes llueixen uns espectaculars dibuixos pintats amb tiza blanca per tot el seu cos.
ELS SURMASón uns 40.000 i tenen fama de ser feroços guerrers, segurament per la seva contínua recerca de zones de caça i pasturatge, i encara tenen algun que altre altercat amb els seus enemics naturals, la tribu dels
Bu-mi.
Tenen dues coincidències amb els Mursi: les dones vesteixen plats en els llavis i la lluita de bastons. En la lluita cada amb-tendent aquesta armat amb un dur pal de fusta d'uns dos metres de llarg i un quilo de pes. En la posició d'atac, el pal és agafat per la base amb les dues mans, l'esquerra sobre la dreta per donar major agilitat i força. Cada jugador pega al seu oponent amb el pal tantes vegades com li sigui possible, amb la intenció d'enderrocar-lo i eliminar-lo del joc. És un joc per a solters, el guanyador és portat sobre una plataforma de pals, davant d'un grup de dones que esperen a l'exterior de l'arena i que han de decidir entre elles qui li demanarà al noi el matrimoni. Participar en la lluita és considerat més important que guanyar-la.
ELS HAMEREls hamer són una tribu que ocupa les terres del sud-oest del Mag National Park, pròximes a la frontera amb Kenya.
Es solen pintar el seu cos de molts colors i vestir munts de granadura. La seva cerimònia més significativa és el "salt dels toros" que realitzen els joves en abandonar la pubertat. Dies abans de la cerimònia es distribueixen invitacions en forma de fulles d'herba seca nuades. La cerimònia dura tres dies, però el més important és l'últim. Al vespre trenta bous són alineats, el jove nu, corre cap a ells i salta sobre l'esquena del primer, llavors comença a córrer sobre els animals, al final de la línia es dóna la volta i fa el camí en sentit contrari. Si l'iniciat cau és considerat un símbol de mala sort
DASSANETCHSón uns 36.000, dividits en vuit subgrups, que viuen al llarg de les riberes del llac Turkana, tant en la part etíop com kenyà.
Construeixen els seus habitatges amb estructures de branques que recobreixen l'abundant papir existent al delta, de cuir o amb xapes de metall.
Els joves d'ambdós sexes segueixen passant per la cerimònia de la circumcisió tot i que cada dia són més les dones que s'oposen a la mutilació sexual de les nenes.
